Universella medvetandet – visdom, spirituella tankegångar, och naturvetenskapliga förklaringsmodeller, Jörgen Tranberg bygger broar mellan forskning och visdom.

Mikro kosmos/makro kosmos, det medvetna kontra det omedvetna, hur motstånd uppstår och attraktionslagen.

I detta avsnitt berättar Jörgen Tranberg hur han bygger broar mellan forskning, visdom, spirituella tankegångar och  naturvetenskapliga förklaringsmodeller.

Han säger att när vi lever i sann compassion (medkänsla) vilket innebär att det vi säger och gör har en gynnsam effekt på oss själva likväl som på andra så svarar universum upp. Och han berättar även hur vårt hjärta och hjärna påverkas av tacksamhet

Han berättar om sin väg som sökande akademiker och buddist. Han spåddes en lysande karriär och har läst både biologi, matematik, kvantfysik, neuropsykologi, kiropraktik, kinesisk medicin och utbildade sig i USA till naturläkare. Han kände sig dock aldrig riktigt hemma inom det fyrkantiga akademiska världen utan började söka sin egen väg vilket idag har lett till fram till att han är en mycket uppskattad föreläsare och kurshållare både i Sverige och utomlands.

Jörgen brinner för att väcka upp vår inre visdom och den kunskapen som redan finns inom oss. Han drivs av att få människor att börja närma sig syfte och meningsfullhet.

Han har även tillsammans med Kajsa Ingemarsson skrivit boken – Hjärtats väg.

Det här är ingen kille man skämtar bort, han har rejält på fötterna och förenat med stor ödmjukhet och visdom så inser jag att att han har mycket att lära oss.

Namaste Vivi

 

Hemsida Jörgen Tranberg – Universal Heart

BÖCKER

Hjärtats väg – att hela och helas med kärlekens kraft
av Kajsa Ingemarsson, Jörgen Tranberg

Stillhetens kommunikation – kraniosakral behandling : ett medicinskt förhållningssätt till hälsa, helhet och högre medvetenhet
av Åse Jolin Mellgård, Christer Tranberg, Jörgen Tranberg

Trilogiböckerna som nämns i podcasten

Modern mystik – den dolda vägen till inre klarhet
av Kajsa Ingemarsson

Den magiska gnistan – vägen till ett kreativt liv
av Kajsa Ingemarsson

 

Vivi

Här kommer ni att få möta många spännande och inspirerande människor som arbetar medialt, andligt, alternativt, kreativt och med hälsa i olika aspekter. Jag arbetar som medium och ser mig som en andlig entreprenör då jag älskar att dela med mig av min kunskap på olika sätt. Jag skriver, har en egen bloggportal med över 80 bloggare med andlig inriktning + lite andra projekt. Jag var med som medium i den mediala Realityserien "Livet På Andra Sidan" som gick i 8 avsnitt 2012. Jag har också varit med en i ett avsnitt i Let´s Dance 2009, och lite annat smått och gott. Namaste Vivi

3 Comments

  1. Fantastisk pod Vivi !!! Så glad att du börjat med detta! Lyssnat igenom de flesta avsnitt de senaste dygnen. Håller såååå mycket med dina intressanta gäster, speciellt Catharina R. och Jörgen T. Underbart!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *